Ινδονησιακη κουζινα.
ΑΥΓΑ Rendang.
Μια συνταγη πολυ δημοφιλης στην Ινδονησια.
Υλικα:
10 βραστά αυγά, τα καθαριζουμε και στη συνέχεια, τα τηγανιζουμε λιγο μέχρι να ροδισουν.
750 ml Γάλα καρύδας
1 κουτ.κουρκούμη(Τουρμερικ)
2 φύλλα δάφνης.
Για τη σαλτσα:
6 κόκκινα κρεμμύδια,ψιλοκομμενα.
3 σκελίδες σκόρδο
6 κόκκινα τσίλι
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
3 παρ. φουντούκι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρο
1 κοτσάνι Λεμονόχορτο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
Τροπος παρασκευης:
Σε μια κατσαρολα ανακατεύετε καλα τα μπαχαρικά, στη συνέχεια, προσθεστε το turmeric, τα φύλλα δάφνης, το γάλα καρύδας, και τα αυγά, και ανακατεύετε.
Μετά από αυτό μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να πηξει.
Σερβίρουμε.
RENDANG TELUR
Bahan :
10 butir telur rebus, kupas lalu goreng hingga berkulit.
750 ml santan
1 lembar daun kunyit
2 lembar daun salam
Bumbu Halus :
6 butir bawang merah
3 butir bawang putih
1 cm jahe
6 buah cabe merah keriting
1 sdm gula merah
3 butir kemiri
1 sdt ketumbar bubuk
1 batang serai
1 sdt lengkuas halus
Cara Membuat :
Tumis bumbu halus hingga harum, lalu masukkan daun kunyit, daun salam, santan, dan telur,aduk. Setelah itu masak hingga kuah mengering. Angkat sajikan.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου