Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

Φύτρα σιταριού

Φύτρα σιταριού
Τα φυτρα σταριου θεωρούνται «ζωντανό τροφιμο» και είναι ευεργετικό για την υγεία μας.
Τα φυτρα σταριου είναι εξαιρετικα σε σαλάτες, σούπες, και μπαινουν σε οποιαδήποτε μαγειρευτά φαγητά, όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και τηγανητά φαγητά. Στα τηγανητά μπαινουν οταν έχει τελειώσει το μαγείρεμα.
Το Φύτρο σιταριού χρησιμοποιειται και στο ψωμί

Η Διατροφικη αξια των φυτρων σταριου.

Το θρεπτικό περιεχόμενο του σπορου σίτου τετραπλασιάζεται σε ορισμένες από τις βιταμίνες και ανόργανα συστατικα μέσω της διαδικασίας ανάπτυξης φύτρου. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, βλάστησης αυξάνει τη συνολική θρεπτική αξια των σπορων σταριου. Π.χ.
Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), αύξηση 28%
Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη), αύξηση του 315%
Βιταμίνη Β3 (νιασίνη), αύξηση 66%
Βιταμίνη Β5 (pantathenic) αύξηση 65%
Βιοτίνη αύξηση 111%
Φολικό οξύ αύξηση των 278%
Βιταμίνη C αύξηση 300%

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να αισθάνεσθε καλά όλη την ημέρα είναι να τρώνε υγιεινά σνακ. Αναμειγνύετε τα φυτρα  με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, σύκα και, και μερικές φορές αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου