Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Σαλτσα SRIRACHA

SRIRACHA-Η ΠΙΟ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
 Η σάλτσα Sriracha πηρε την ονομασια, απο την ομωνυμη παραθαλασια πολη  Sri racha στη ταυλανδη.
Η σάλτσα Sriracha παρασκευαζεται από ωριμες αποξηραμενες στον ηλιο πιπεριες τσιλι που αναμειγνύονται με σκόρδο και γινεται μια ομαλή πάστα.
Περιεχει ακομα ζάχαρη, ξύδι και αλάτι.
Μερικοι ανθρωποι την χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο του κέτσαπ.







Συνταγη με σαλτσα SRIRACHA

 Καλαμάρια τηγανητά 

Για τη σαλτσα.
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 / 4 φλιτζανιού Sriracha 
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
Ανακατευω με ενα κουταλι τα υλικα για τη σαλτσα. Χρησιμεύει για να βουταμε τα τηγανητα καλαμαρια.

Υλικα
1 / 2 φλιτζάνι καλαμάρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κούπα αλεύρι
1 / 2φλιτζάνι σιμιγδάλι 
Φυτικά έλαια για τηγάνισμα
Αλατοπίπερο
Εκτελεση
1.Βαζουμε τα δαχτυλίδια καλαμαριου στο γάλα για περίπου 20 λεπτά.
2.Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
3.Βαζουμε τα καλαμαρια στο μπολ και τα αλευρωνουμε.
4.Ζεσταίνουμε το λάδι σε 350 βαθμούς, και τηγανίζουμε τα καλαμάρια μέχρι να ροδίσουν.
5.Αλατοπιπερωνουμε  και σερβίρουμε με τη σαλτσα που εχουμε φτιαξει.
Καλη σας ορεξη.

1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα ψάχνω τη συγκεκριμένη σάλτσα πολύ καιρό στην Αθήνα. Γνωρίζετε που μπορω να τη βρώ? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή