Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Σαλτσα στρειδιων

Σαλτσα στρειδιων< oyster sauce>

Η σαλτσα στρειδιων ειναι μια παχια σκούρα καφέ και αλμυρη σαλτσα που παρασκευάζεται από βραστά στρείδια και καρυκεύματα.
Εφευρέθηκε" από τον κ. Lee Κουμ Sheung το 1888 (στο Nam Shui Village στην επαρχία Guangdong, Κίνα), ο οποίος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας LEE KUM KEE. Ο κ. Λι ήταν εστιάτορας όταν ανακάλυψε τη σάλτσα στρειδιών. Η επιχείρησή του, LEE KUM KEE, συνεχίζει να παράγει σάλτσα oyster μεχρι σημερα, μαζί με μια ευρεία ποικιλία ασιατικών καρυκευμάτων.
Η σάλτσα oyster χρησιμοποιειται συνήθως στην κινεζικη, την Ταϊλανδικη, την καμποτζιανη και στην καντονέζικη κουζίνα.

Μετά το πρώτο άνοιγμα, η σάλτσα oyster πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου