Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Ριζα Galangal

Ριζα Galangal:
Galangal είναι μια ριζα που θυμίζει πιπερόριζα, εχει λίγο πικάντικη γεύση, λεμονατη. θεωρείται φαρμακευτικό φυτό.

Galangal (Alpina officinalis)
Περιγραφή: Αυτό το πολυετές φυτό, εγγενή στην Ασία, έχει μια ρίζα που μοιάζει με τζίντζερ.
*Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι περιπου οι ίδιες με εκείνη του τζίντζερ.
Τα Αποξηραμένα γκαλάνγκα ειναι πιο πικάντικα, απο τα φρέσκα, με γευση  κάτι μεταξύ του τζίντζερ και της κανέλας.
Οι Ινδονήσιοι, χρησιμοποιούν συχνά φέτες από αποξηραμένα γκαλάνγκα στο τηγανητό ρύζι με λαχανικά και κρέας ή για την χαρακτηριστική γλυκιά Jawanese κάρυ. Ένα άλλο γνωστό πιάτο της Ινδονησίας που κάνει χρήση των αποξηραμένων γκαλάνγκα είναι το rendang, ένα πικάντικο στιφάδο απο βόειο κρέας (ή βουβάλι). Το βόειο κρέας είναι ψημένο σε παχύ γάλα καρύδας σε συνδυασμό με το ξηρό, το σκόρδο και τα αποξηραμένα chiles turmeric, το τζίντζερ, και galangale?

Το γκαλανγκαλ χρησιμοποιειται στην κουζίνα της ταϊλανδης, της Μαλαισίας, Βιετνάμ, Ινδονησίας, Λάος και της Καμπότζης

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι δυνατόν να μου αποστείλετε κάποια από τα θαυμάσια προιόντα σας ταχυδρομικώς (εννοείται μιλώ για αποξηραμένα-συσκευασμένα προιόντα, όχι φρέσκα) καθώς μένω στο Πόρτο Χέλι.
    Μπορώ να πληρώσω με αντικαταβολή? Πιστωτική κάρτα?
    Άλλο τρόπο?
    Περιμένω την απάντηση σας και συγχαρητήρια για το ωραίο blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή