Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

κινοα-συνταγη

Quinoa Σαλάτα
4 μερίδες
Συστατικά
1 φλιτζάνι quinoa,
2 φλιτζάνια νερό,
μια πρέζα αλάτι,
1 / 2 φλιτζάνι μπρόκολο, κομμένο σε κοματια,
1 / 2 φλιτζάνι καρότα, σε κύβους,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα,
1 φλιτζάνι ραπανάκια, φέτες.

Dressing:
1 κουταλια πουρές Umeboshi(παστα δαμασκηνων)
2 κουταλιες σάλτσα σόγιας
2 κουταλιες σησαμέλαιο
2 κουταλιες νερό

Μέθοδος
1. Ξεπλύνετε το quinoa σε ένα κόσκινο
2. Τοποθετειστε το κινοα σε μια κατσαρόλα με νερό και μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, και να πιει όλο το νερό. Αφήνεται να κρυωσει.
3. Σε ένα τηγάνι βραστε σε αλατισμένο νερό το μπρόκολο και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.
4 Συνδυάστε το κινοα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ραπανάκια, το μπρόκολο και τα καρότα,και ανακατεψτε τα.

5.Αναμείξτε το dressing (πουρές umeboshi, σάλτσα σόγιας, λάδι και νερό).στην σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου