Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Μπαχαρικα-Garam Masala

                                            Garam Masala
100gr
Το Garam Masala  είναι ένα μείγμα μπαχαρικων σε σκονη από μαύρο πιπέρι, καφέ κάρδαμο, πράσινο κάρδαμο, κύμινο σπόροι, γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, δάφνη, κορίανδρο και σαφράν.

Garam Masala, σημαίνει "καυτό μπαχαρικό" στα Χίντι. 

 





Το Garam Masala είναι ενα ελαφρώς πικάντικο καρύκευμα,και χρησιμοποιείται σε μια πληθώρα των ινδικών πιάτων στα σουβλάκια από κιμά, πιάτα κοτόπουλου σε σάλτσες μεχρι τις σαλάτες ,και είναι τόσο σημαντικο όσο το αλάτι και το πιπέρι.
Κατά κανόνα, το garam masala προστίθεται στο τελευταίο στάδιο του μαγειρέματος, σχεδόν όπως ένα φρέσκο χορτο. 
Αν μαγειρευεται πολύ ωρα, γίνεται πικρό. 



                  Συνταγη 
    Σάλτσα με Garam Masala

Αυτή η σαλτσα είναι ιδανικη για να βουταμε σουβλάκια κοτόπουλου ή να την βαζουμε στις σαλατες.
Συστατικά (για 5 μερίδες).
1 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι,
1 / 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ντοματάκι,
1 / 3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala,
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
2 αραβικες πίτες, σε 10 κοματια.
Προετοιμασία
Ανακατεψτε πρώτα τα 5 υλικά σε ένα μπολ. Σκεπαστε και βαλτε το στο ψυγειο για 1 ώρα. Σερβίρετε με τις πίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου