Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

παστα ταμαρινδου

Πάστα Tamarind

Η παστα ταμαρινδου παρασκευαζεται απο τους καρπους του δενδρου ταμαρινδου,που φυεται στις τροπικες χωρες.
Το tamarind χρησιμοποιείται για να προσθέσετε μια εξαιρετικη γεύση σε πολλές σούπες της Ταϊλάνδης, όπως Sour κάρι, Kang Som και σε πολα αλλα φαγητα.
Αυτή η πάστα παρέχει μια ξινογλυκια γεύση στα φαγητά. Κοβεται σε μικρες μερίδες και διαλύονται σε ζεστό νερό πριν τη χρήση.

 
Ο πολτός Tamarind έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνη B και ασβέστιο.Συνεπως η  χρήση του στην τροφή έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Το Tamarind έχει επίσης και πολλές φαρμακευτικές χρήσεις: για τον ερεθισμενο λαιμό, ως αντισηπτικό για τα ματια κ.λ.π.

Συστατικά: Tamarind. Προϊόν της Ταϊλάνδης.

Θρεπτικές Πληροφορίες μιας μερίδας(1 κουταλιά της σούπας):
Ενεργεια                           40 Θερμίδες
Λιπος                                0g
Χοληστερόλη                   0g
Υδατάνθρακες Σύνολο  11g
Ζάχαρη                            2g
Ασβέστιο                         2% της ημερ.αξιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου