Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Βασαμπι

Wasabi Το κυριο συστατικο για σουσι
 Το Wasabi είναι μια πράσινη πάστα που προσδίδει μια χαρακτηριστική, πικάντικη γεύση στα πιάτα σούσι,και στις σάλτσες. Προσφερει ζεστη και τόνωση.
Το wasabi, , εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία ως βασικό καρύκευμα για το sashimi ,τα ψάρια και το σούσι όπου αποτιμάται για την πρωτεΐνη και τα ένζυμα του.

Επιλέγοντας πραγματικο wasabi
Το Wasabi είναι ένα από τα πιο δύσκολα φυτά που αναπτύσσονται στον κόσμο(αγριοραπανο) και, συνεπώς, ένα από τα σπανιότερα. Ημι-υδρόβιο, που φυτρώνει μόνο στις ορεινές κοιλάδες ποταμών όπου το νερό είναι πραγματικά φρέσκο.
Σε αντίθεση με πολλά προϊόντα στο δυτικό κόσμο τα οποία είναι γνωστά με την ονομασία «wasabi» και περιέχουν πρόσθετες ουσίες και πράσινα χρώματα, το βιολογικο Wasabi Clearspring σε σκόνη γίνεται μόνο από φυσικά συστατικά και περιλαμβάνει πραγματική ριζα αγριοραπανου.
Μπορειτε να αναγνωρίσετε τη γνησιότητα του wasabi από το ανοικτό γκριζο πράσινο χρώμα του.
Παρασκευη wasabi
Παρασκευαζεται απο το αγριοραπανο.
Η συγκομιδή του αγριοραπανου γινεται στα βουνά της Ιαπωνίας όπου φύεται.Κοβεται,αποξηραινεται,και γινεται σκονη. Στη συνέχεια
αναμειγνύεται μαζί με σκόνη μουστάρδας, και ιαπωνικο χρένο.
 Ετσι παρασκευαζεται το γνησιο wasabi της Clearspring.

Wasabi και υγεία
Ερευνητές από το Michigan State University, ΗΠΑ, έχουν διαπιστώσει ότι το wasabi ,έχει την ικανότητα να προστατεύει απο την διάδοση ορισμένων τύπων καρκινικών κυττάρων .
Το Wasabi φημίζεται επίσης οτι έχει ισχυρή αντιβακτηριακή δραση.
Συστατικά:
Χρένα, μουστάρδα, wasabi (10%)
Διατίθεται ως σκόνη 25g.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου