Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Αγάρ- Αγάρ σε σκονη

Agar-Agar Powder (seaweed) Putih
Αγάρ- Αγάρ σε σκονη. (απο λευκα φύκια)

Το Αγάρ- Αγάρ ειναι μπαχαρικο σε σκόνη που περιέχει φυτικες ίνες 84% και παράγεται από καθαρό εκχύλισμα λευκων φυκιών.

Χρησεις 
Το Αγάρ-αγάρ σκόνη χρησιμοποιείται για την παρασκευή επιδορπίων.
Χρησιμοποιείται σε επισης για γλυκά σκευάσματα (ζελέδες, μαρμελάδες, κρέμες, κέικ, κρέμες), καθώς και στις υπέροχες γεύσεις (φυτικά ζελέ, πατέ, σούπα, Souce και σάλτσες, και σε πιάτα ρύζι).
Το αγαρ-αγαρ βοηθα στην απωλεια βαρους και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Συστατικά: Αγάρ-αγάρ σε σκόνη, σκόνη βανίλια.

Διαιτιτικη αναλυση ανά 7g (1 φακελακι ) :    % RDA *
Ενέργεια 23.59kcal ς (Energy από λίπος 0 CAL).
Λιπος 0.02g                      0,05%
- Χοληστερόλη 0G             0%
Υδατάνθρακες 5.92g       1,82%
Φυτικες ίνες 5.88g           23:52%
Πρωτεΐνες 0.01g              0,02%
Ασβέστιο 52.9mg             7,56%
Ιώδιο 0.14ug                    0,11%

* RDA Ποσοστό βασίζονται σε 2000 θερμίδες δίαιτα. Αγάρ 100g σκόνης περιέχει 84% ίνες.
                                                Συνταγες με Αγάρ-αγάρ
                                                            Συνταγη/1. 
Προσθέστε ένα φακελακι Αγάρ-αγάρ σε 900cc πόσιμου νερού σε μια κατσαρολα,αφηστε το να βράζει σε χαμηλη φωτια και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Προσθεστε 120g ζάχαρη ( σύμφωνα με τη γεύση) και ανακατεύετε καλά. Βαλτε σε φόρμα και αφήστε το να κρυώσει.


                                                                       Συνταγη2.  
                                                                                  Agar Agar Επιδόρπιο

Υλικα
 Αγάρ αγάρ σε σκόνη ,νερό, γάλα καρύδας (χυμό φρούτων)
Εκτελεση
Βάλτε αγάρ αγάρ σε κατσαρόλα με ζεστό νερό. Φέρεται σε βρασμό και σιγοβράστε για τρία λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ριξτε το χυμό φρούτων η το γαλα καρυδας και ανακατέψτε. 
Αδειαστε το υλικο σε μια φορμα και αφηστε το να κρυωσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου