Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Συνταγη με νουντλς Soba

Σαλάτα noodleς Soba με σάλτσα καρύδας

(για 2 ατομα)
Υλικα
160g βιολογικα noodles soba 
1 ξερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα,
1 κολοκύθι, σε φετες
1 / 4 κόκκινο λάχανο, πολύ ψιλοκομμένο
1 μικρή χούφτα φύτρα η (ρόκα, κρεμμύδι φρεσκο, μηδική)
6 ραπανάκια,σε φετες
6 ντοματίνια, σε φετες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας γλυκό τσίλι
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας και χυμό λεμονιού
Εκτελεση
Βραστε τα βιολογικα noodles soba μέχρι να μαλακώσουν.Τα ξεπλενετε σε κρυο νερο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα wok ή ένα μεγάλο τηγάνι. τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα ανακατευοντας για ένα λεπτό, στη συνέχεια, προσθέτουμε το κολοκύθι και μαγειρευουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε  το λάχανο και μαγειρευουμε ανακατευοντας για λιγο. Βγαζουμε τα λαχανικά και τα βαζουμε σε ένα μπολ.
Τα Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Προσθέτουμε τα κρύα noodles,το  λάχανο, τα ραπανάκια και τις ντομάτες. Ανακατευουμε το γάλα καρύδας, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και το λάδι σουσαμιου και προαιρετικα τη σάλτσα σόγιας και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά και τα ανακατευουμε καλα.
Μπορουμε αν θελουμε να προσθεσουμε τοφου βρασμενο,ψημενο,η τηγανητο.Ετσι το φαγητο μας γινεται πιο πλουσιο σε θρεπτικα συστατικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου