Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Ινδονησιακή κουζίνα

Συνταγη απο Ινδονησια.

                                            Ρύζι Κίτρινο


Υλικά
-1 κιλο ρυζι (basmati η jasmine)
-1 / 4Λίτρο γάλα καρυδας
-1 Κουταλιά  κουρκουμα, βρασμένο με 50 cc του ύδατος
-2 φύλλα Pandan, σχισμένα
-2 Φύλλα δάφνης
-1 Στέλεχος λεμονόχορτο
-1 Κουταλιά αλάτι
-1 Κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτελεση
1.Αναμιγνύετε τον βρασμενο σε νερο κουρκουμα με τα φύλλα pandan, τα φύλλα δάφνης,το λεμονοχορτο και το αλάτι, και τα βραζετε για λιγο.
2.βραζουμε το ρυζι.(καλυτερα στον ατμο η σε rice cooker).
3. βάζουμε σε μια κατσαρόλα, να βράσει το γάλα καρύδας,μαζι με το         βρασμενο ρυζι ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το γάλα να απορροφηθει.
4.προσθετουμε τον χυμό λεμονιου, ανακατεύετε καλά, και το αφηνουμε για λιγο να ψηθει στον ατμο.
Σερβιρουμε με διαφορα λαχανικα.
Καλη ορεξη.

Masakan Indonesia

                     Nasi Kuning

Bahan
-1 liter beras
-1/4 liter santan
-1 sendok makan kunyit, parut, rebus dengan 50 cc air, saring
-2 lembar daun pandan, dikoyak, ikat
-2 lembar daun salam
-1 batang sereh
-1 sendok makan garam
-1 sendok teh air jeruk nipis

Pembuatan
1.santan dicampur dengan air kunyit, daun pandan, daun salam, sere, dan garam, didihkan.
2.Kukus beras sampai setengah matang, lalu letakkan dalam panci, tuangi santan mendidih sambil diaduk hingga santan habis terserap.
3.Beri air jeruk nipis, aduk rata, lalu kukus kembali sampai matang.
SALAMAT MAKAN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου