Ασιατικες συνταγες
Κάρι με κιμά
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
½ κιλό κιμά βοδινό,
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα,
1 πράσινο λεμόνι, το χυμό και 1 κουταλάκι ξύσμα,
1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά τετραγωνάκια,
2 ώριμες ντομάτες, αλεσμένες στο πολυμίξερ,
2/3 φλ. γάλα καρυδας,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κόλιανδρο,
1 κουταλιά λάδι,
2 κουταλιές κάρι σε σκόνη,
1 μικρό μήλο, σε μικρούς κύβους,
2 κουταλιές ξανθά σταφιδάκια,
Αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά, δυναμώνετε τη φωτιά και τον κοκκινίζετε ανακατεύοντας συχνά και σπάζοντας τους σβόλους με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
Προσθέτετε στο τηγάνι το κάρι, τις ντομάτες και το γάλα ινδικής καρύδας και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 λεπτά. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα το μήλο και τα σταφιδάκια και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση, για 1 περίπου λεπτό. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο. Σερβίρετε το κάρι με βρασμένο ρύζι.
Yaki Soba
ΥΛΙΚΑ
1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
20 γρ. (1/3 μέτριο) καρότο, κομμένο σε λεπτά
φετάκια
35 γρ. (1/3 μέτριο) κολοκυθάκι
50 γρ. (2/3 φλ. περίπου) λάχανο (κραμπί), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φετάκια
μια πιπεριά, τεμαχισμένη
165 γρ. Soba Noodles (γιαπωνέζικα ζυμαρικά)
3 κουταλιές σos τεριγιάκι (Teriyaki Sauce)
φυτικό λάδι
Εκτελεση
Βράζετε τα νουτλ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Βάζετε το λάδι στο γουόκ και το αφήνετε να ζεσταθεί. Προσθέτετε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις ανακατεύετε συχνά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά και τα ψήνετε στα γρήγορα ανακατεύοντας - για 30 περίπου δευτερόλεπια. Μετά ρίχνετε τα ήδη βρασμένα νουτλ και τη σος τεριγιάκι. Τα ανακατεύετε καλά, ώστε να πιάσει παντού η σος και να ζεσταθούν και σερβίρετε αμέσως.
Ρυζοσαλάτα με κάρι, σταφίδες και κράνα
Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com)
Για μία σαλάτα
ΥΛΙΚΑ
* 1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι * 1 μικρό ξερό κρεμμύδι * 1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια * 4 κουτ. της σούπας σταφίδες * 4 κουτ. της σούπας ξερά κράνα (ή ξερά κράνμπερις) * 3 κουτ. της σούπας αμύγδαλα * 1 κουτ. του γλυκού κάρι * 3-4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος ή μαϊντανός * 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο * 1/4 φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού * 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού * αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε το ρύζι σε 2 φλιτζάνια αλατισμένο νερό. Οταν πιει το νερό του, κατεβάστε το από τη φωτιά, αδειάστε το σε ρηχό σκεύος και αφήστε το να κρυώσει. Ψιλοκόψτε τα αμύγδαλα και το ξερό κρεμμύδι. Βάλτε το ρύζι όταν κρυώσει σε μπολ και ρίξτε τα ρεβίθια, τις σταφίδες, τα κράνα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο. Αλατίστε, πασπαλίστε με κάρι και περιχύστε με ελαιόλαδο και χυμό του πορτοκαλιού. Ανακατέψτε τη σαλάτα και σερβίρετε.
Mοσχάρι με Οyster Sauce
Απο το yupi.gr
Υλικά
(για 6 άτομα)
600 γρ. νουά μοσχαριού
2 σκελίδες σκόρδο
Mισό φλιτζ. φυλλαράκια κόλιανδρου
½ κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. fish sauce
2 κ.σ. oyster sauce
3 κ.σ. ουίσκι
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. κάρι σε σκόνη
Εκτέλεση
01. Αφού πλύνετε το μοσχάρι, το κόβετε σε φέτες πάχους
περίπου 1 εκατοστό.
02. Pίχνετε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα φύλλα κόλιανδρου και
το πιπέρι και τα χτυπάτε όλα μαζί.
03. Βάζετε σε ένα μπολ τις φέτες το μοσχάρι, ρίχνετε πάνω τους το μείγμα και φροντίζετε να πάει παντού.
04. Προσθέτετε τη fish sauce, την oyster sauce, το ουίσκι,
τη ζάχαρη και το κάρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε
το μοσχάρι να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.
05. Τηγανίζετε το μοσχάρι σε καυτό λάδι και μετά στραγγίζετε καλά.
06. Το σερβίρετε με ρύζι thai.
*Τις Σαλτσες και τα Μπαχαρικα θα τα βρειτε στο καταστημα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου