Πλιγούρι από σιτάρι
(bulgur) βιολογικο
Το πλιγούρι γίνεται με την ενυδάτωση ψημένου σιταριου το οποίο στη συνέχεια ξηραίνεται και αφαιρούνται τα πίτουρα. Μετα σπαζονται σε μικρά κομμάτια.
Το πλιγούρι μπορει να μαγειρευτει, και χρησιμοποιειται σε ψωμιά, σούπες, ακόμη και επιδόρπια.
500g
Συστατικά:
Πλιγούρι Βιολογικης γεωργίας
Θρεπτικη ανάλυση που βασίζεται σε 100 g
Ενέργεια KJ 984 / kcal 235
Πρωτεΐνη 4g
Υδατανθρακες 52.5g
Λίπος 1g
Broteinh. 4.38BE
Χωρις Λακτόζη
Συνταγη
Υλικα
- 1 φλιτζάνι πλιγουρι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 / 2 πράσινη πιπεριά καμπάνα
- 1 μικρό κρεμμύδι,ψιλοκομενο
- 1 ντομάτα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτελεση
1 - Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και την πιπερια με βούτυρο.
2 - Προσθέστε τη κομενη σε κύβους ντομάτα.
3- Προσθέστε 3-2 φλιτζάνια νερό και θέστε σε βρασμό με αλάτι και πιπέρι.
4 – Βαλτε το Πλιγούρι και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά μεχρι να απορροφηθει περίπου το ένα τέταρτο του νερού. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να απορροφηθει τελείως.
5 - Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Κλείστε το καπάκι και αφήστε τα για περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου