Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο- ψυχρής έκθλιψης

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο- ψυχρής έκθλιψης
 750ml

Διατροφικη αξια                                 ανα 100ml
Ενέργεια                                          3700 ΚΚ / 900 kcal
Πρωτεΐνη                                                        0 g
Υδατάνθρακες                                                0 g
σακχαρα                                                         0 g
Λιπαρα                                                        100 g
Κορεσμένα                                                    14 g
Monoακορεστα                                            77 g
Πολυακορεστα                                               9 g
Χοληστερόλη                                                  0 g                                                
                                     Ίνες                                                                   0 g
                                       Νατριο                                                           0 g
Προδιαγραφες ποιοτητας
Οξυτητα                      max/εως 0,8%
Waxes                          max/εως 250 ppm
Κ 232                           max/εως 2.50
Κ 270                           max/εως 0.22
DK-ΔΚ                         max/εως 0,01

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Το ελαιόλαδο είναι το κύριο συστατικό της Μεσογειακής διατροφής η οποία είναι ευρέως γνωστή για τα πλεονεκτήματα της.
Ωστόσο οι διαφορές στις μεθόδους επεξεργασίας είναι αυτές που καθορίζουν την επίδραση που θα έχει στην ανθρώπινη υγεία.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ένας φυσικός χυμός με την ελάχιστη επεξεργασία,προϊόν  ψυχρής έκθλιψης και συνεπώς διατηρεί όλες τις βιταμίνες , τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και τα θρεπτικά συστατικά του καρπού της ελιάς. Για την ακρίβεια το ελαιόλαδο είναι το μοναδικό φυτικό έλαιο το οποίο δεν υφίσταται καμία χημική επεξεργασία.

Τα φυσικά αντιοξειδωτικά τα οποία διατηρούνται με την παραπάνω μέθοδο, περιλαμβάνουν πολυφαινόλες και βιταμίνη Ε. Αυτά τα συστατικά είναι τόσο ωφέλιμα για την υγεία μας ώστε μας προστατεύουν από τη καταστροφή των κυττάρων, η οποία οφείλεται στη δράση των ελευθέρων ριζών.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου έχουν ευεργετική επίδραση στα λιπίδια του αίματος , μειώνοντας την οξείδωση της  LDL(κακής χοληστερίνης) και ελέγχοντας έτσι το επιπεδό της.

Το ελαιόλαδο είναι ο μεγαλύτερος φορέας αυτών των λιπαρών οξέων τα οποία είναι υπεύθυνα για την καλή λειτουργία της καρδιάς και την προστασία της από τη στεφανιαία νόσο .

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι το ελαιόλαδο όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, αλλά επίσης προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και του παχέως  εντέρου. Eπίσης εμποδίζει την θρόμβωση των αρτηριών, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τη ροή του αίματος και μειώνει τα περιστατικά χολολιθίασης .

Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο πλήρως ανεχθές από το στομάχι εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας του σε ελαϊκό οξύ , αλλά είναι μοναδικό και στην ικανοτητά του να διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά ενώ θερμαίνεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου