Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Συνταγη απο ινδονησια


Opor ayam sederhana

Κοτοπουλο απλο.
Συστατικά:
1 κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κοματια
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
8 σκελίδες σκόρδο
5 εδ φουντούκι
2 εκατοστά Galangal
2 στελέχη λεμονόχορτου, που έχουν συνθλιβεί
3 φύλλα δάφνης
5 φύλλα πορτοκαλι
αλάτι για γεύση
γάλα καρύδας 100 ml
μαγειρικό λάδι για σωταρισμα
800 cc νερού

Οδηγίες:
- Πλένουμε το Κοτόπουλο και το στραγγιζουμε.
- Λιωνουμε το Κρεμμύδι, και το σκόρδο σε μπλέντερ, προσθετουμε το αλατι και μην ξεχάσετε να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι μαγειρέματος.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα,και τα  σοτάρουμε.
- προσθετουμε το Galangal και το λεμονόχορτο
- Εισαγουμε τα κοματια κοτόπουλου
- προσθετουμε το γαλα καρυδας ,και μετα απο λιγο το νερο.
- Εισαγουμε τα φύλλα πορτοκαλιού. Προσθέστε αλάτι για γεύση, αν είναι απαραίτητο. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου