Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

Συνταγη με πρασινο τζακφρουτ.

Συνταγη με πρασινο τζακφρουτ.

Τα άγουρα jackfruit γινονται βραστά, τηγανητά ή ψητά.
*Θα τα βρειτε,στην αγορα,σε κονσερβα με νερο.

Υλικα για 4 μεριδες
2 κονσέρβες άγουρο πράσινο jackfruit σε νερό
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
1/3 κούπας σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κύβο ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτηκότητα αλατιού
1 κ.σ. σκούρη μαύρη ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κ.σ. κορν φλουρ

Εκτελεση
Πρώτα στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με νερό το jackfruit. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και σε μια μεγάλη κατσαρόλα το σωτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το jackfruit και το σκόρδο τριμμένο και σωτάρουμε σε υψηλή φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί για να ξεγλασσάρουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη μαύρη ζάχαρη, τον κύβο λαχανικών, και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και μια κούπα νερό, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει τελείως, για περίπου 40 λεπτά. Θα είναι τόσο μαλακό που θα διαλύεται με ένα πιρούνι. Τότε διαλύουμε το κορν φλουρ σε λίγο νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, το βάζουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς και απομακρύνουμε από τη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα. Η συνταγή κάνει 4 μερίδες, και σερβίρετε με ρύζι της επιλογής σας ή πατάτες φούρνου. Αφού το ετοιμάσουμε είναι καλύτερα να το αφήσουμε κανένα 3ωρο να μαριναριστεί μέσα στη σάλτσα του. Ακόμη καλύτερα μπορείτε να το ετοιμάσετε την ημέρα πριν το γιορτινό σας τραπέζι! Καλή όρεξη!

*Το πράσινο jackfruit μαγειρευεται και με αλλους τροπους που θα σας δειξουμε προσεχως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου