Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Κρασί από ρύζι για μαγείρεμα

Κρασί από ρύζι για μαγείρεμα
Shaohsing
Το  κρασί από ρύζι χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα, αλλά μπορείτε επίσης και να το πιειτε.
Το κινέζικο κρασί από ρύζι Shaohsing είναι αρκετά καλό και μπορεί να είναι ελαφρως αλατισμένο. Δοκιμάστε το.
Συνταγή:
Μοσχάρι σε σάλτσα σόγιας
Σιγοβρασμένο
Αυτό είναι ένα παράδειγμα της "κινεζικου μαγειρέματος," όπου το κρέας σιγοβράζει σε σάλτσα σόγιας και νερό. Αυτό είναι ένα πιο δυτικού τύπου πιάτο.
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα, 45 λεπτά
Συστατικά:
4 γογγύλια (περίπου 1 1 / 2 κιλά)
3 μεγάλα καρότα
3 φέτες τζίντζερ
2 πράσινα κρεμμύδια
2 κουταλιές λάδι,
2 κιλα βοδινο κρεας χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κομμάτια
3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές κινεζικο κρασί από ρύζι
3 κουταλιές σκούρα σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
Προετοιμασία:
Κόψτε το γογγύλια στα δάγκωμα-μεγέθους κομμάτια. Καθαρίζουμε τα καρότα και κόψτε στη διαγώνιο, σε 1-ιντσών τεμάχια. Κόψτε το τζίντζερ. Κόψτε τα πράσινα κρεμμύδια στα τρία.
Εκτελεση:
Σε ένα γουόκ ή μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνεται το λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το τζίντζερ. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το βόειο κρέας. Προσθέστε το ζωμό κρέατος, το νερό, κρασί από ρύζι, και 1 κουταλιά της σκουρας σάλτσα σόγιας. Φέρτε σε σημείο βρασμού.
Μειωστε τη θερμότητα και σιγοβράστε, καλύπτοντας το σκευος, για 1 ώρα.

Προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, την ελαφριά σάλτσα σόγιας, το υπόλοιπο της σκούρας σάλτσας σόγιας, και τη μαύρη ζάχαρη. Σιγοβράστε, ακάλυπτα, για άλλα 30 λεπτά.
Προσθέστε τα καρυκευματα, αλάτι, πιπέρι, σάλτσα σόγιας ή οτι θέλετε.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με ρύζι ή ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου