Συνταγη απο ινδονησια.
Opor Ayam-Κοτόπουλο με γαλα καρυδας
Opor ayam!! ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της Ινδονησίας. Είναι κοτόπουλο σε γάλα καρύδας.
Συστατικά:
8 κοματια κοτόπουλο (μπουτι@φτερουγες)
2 κουτ. καυτό κόκκινο πιπέρι
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. κόλιανδρο
1 κ.σ. κύμινο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 φύλλα δάφνης
1 μέτριο κρεμμύδι,ψιλοκομενο
2 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομενο
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
Πώς να προετοιμαστεί:
Αλάτοπιπερωνουμε το κοτόπουλο, και το ψήνουμε για 30 λεπτά.
Τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε κόλιανδρο, κύμινο, χυμός λεμονιού, φύλλα δάφνης και το γάλα καρύδας .
Αφου παρει μια βραση προσθετουμε το κοτοπουλο και τα ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. (ανακατευουμε κατα περιοδους).
Σερβίρουμε με ρύζι.
Opor Ayam
Ingredients:
8 chicken tights or drum sticks
2 grounded hot red pepper
1 tbs brown sugar
1 tbs ground coriander
1 tbs ground caraway
1 tbs lemon juice
2 bay laurel leaves
1 medium onion
2 cloves garlic
1 cup coconut milk
How to prepare:
Season chicken with salt and pepper, bake for 30 minutes at 350 Fahrenheit.
Stir fry onion, garlic with oil. Then add coriander, caraway, lemon juice, laurel leaves and coconut milk and bring to a boil and pour on the chicken, let it bake for another 20 minutes until the sauce thickens. (stir occasionally)
8 chicken tights or drum sticks
2 grounded hot red pepper
1 tbs brown sugar
1 tbs ground coriander
1 tbs ground caraway
1 tbs lemon juice
2 bay laurel leaves
1 medium onion
2 cloves garlic
1 cup coconut milk
How to prepare:
Season chicken with salt and pepper, bake for 30 minutes at 350 Fahrenheit.
Stir fry onion, garlic with oil. Then add coriander, caraway, lemon juice, laurel leaves and coconut milk and bring to a boil and pour on the chicken, let it bake for another 20 minutes until the sauce thickens. (stir occasionally)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου