Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Σιτάρι kamut

Σιτάρι kamut

Το σιτηρό kamut είναι μια πολύ παλιά ποικιλια σταριου, το οποίο πιθανότατα προέρχεται από την Αίγυπτο.

Το kamut μπορει να καταναλωθει ωμο και ταιριάζει πολύ καλά σε μούσλι ή γιαούρτι φρούτων. οι κόκκοι είναι επίσης σχεδόν δύο φορές μεγαλύτεροι από αυτους του παραδοσιακου σίτου.
Περιέχει εκτός από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, επίσης, βιταμίνες της ομάδας Β και μέταλλα.


Το αλεύρι kamut μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι σίτου στις περισσότερες συνταγές. Συνδυάστε μαγειρεμένο σιτηρό kamut με τυρί φέτα για μια γρήγορη κρύα σαλάτα, ή να το χρησιμοποιείτε ως βάση για πιλαφι.

Το Σιτηρό kamut βρίσκεται στα δημητριακά και στα ψημένα τρόφιμα, όπως τα κράκερς, μπισκότα, και τα ψωμιά. Είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή νιφάδων, ή αλεύρι.

Διατροφικη αναλυση για 1 φλιτζάνι (120 g) (μαγειρεμένα)
Θερμίδες:                                                   261
Πρωτεϊνες:                                                8.7g
Υδατάνθρακες:                                        51.4g
* Εξαιρετική πηγή: Μαγνήσιο (111mg), νιασίνη (4mg), θειαμίνη (0.3mg), και τον ψευδάργυρο (3mg)
* Καλή πηγή: Σιδήρου (1.8mg), και ριβοφλαβίνη (0,2 mg)

* παρέχει 20% ή περισσότερο της Συνιστώμενης Ημερήσιας Αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου