ΠΙΤΟΥΡΟ ΣΤΑΡΙΟΥ
Κατά την άλεση του σταριού μαζί με το αλεύρι, παράγεται και το πίτουρο το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι πολλά από τα προβλήματα υγείας που μας ταλαιπωρούν καθημερινά θα ήταν λιγότερο έντονα αν προσθέταμε στην διατροφή μας λίγο...πίτουρο. Σερβίρεται με γιαούρτι, στο γάλα, στο χυμό ή με ότι άλλο φανταστείτε!
Το πιτουρο σταριου βοηθα στην δυσκοιλιότητα.
Διατροφικη αναλυση ανα 100g:
Θερμιδες 268kcal
λίπος 4g
Πρωτεΐνη 14.9g
Υδατάνθρακες 25g
Λιπαρα οξέα 2.7g
Φυτικές ίνες 19 g
Η βιταμίνη Α 0.001mg
Βιταμίνη Β1 0.12mg
Βιταμίνη Β2 0.2mg
Βιταμίνη B6 0.15mg
Ασβέστιο 100mg
Καλιο 670mg
Μαγνήσιο 230mg
Φώσφορο 690mg
Νάτριο 6mg
Σιδήρος 7.3mg
Βιταμίνη Β1 0,4 mg/30g
Φολικό οξύ 90ug/30g
Η συνιστώμενη ημερήσια δόση των 30 γρ (περίπου 3 κουταλιές της σούπας)
καλύπτει τουλάχιστον το 25% τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη Β1 και το 45% από τις ημερήσιες ανάγκες σε φολικό οξύ.
Αλλες πληροφοριες.
Όπως και με το πίτουρο βρώμης, η κατανάλωση του, εξαιτιας της πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες,εχει θετική επίδραση στον οργανισμο μας.
Το Πίτουρο έχει θετική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης, διοτι στο πίτυρο περιέχονται φυτικές ίνες που δεσμεύουν τη χοληστερόλη και τις λιπαρές ουσίες.
Δινει επισης ισοροπια του σιδηρου στον οργανισμο,σε οσους εχουν ειτε έλλειψη,ειτε πλεόνασμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου