Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Hojicha. Ιαπωνικo Πρασινο Τσάι

       Ιαπωνικo Πρασινο Τσάι Hojicha

Hojicha (ψημένo στον ατμο) τσάι
Το Πρασινο τσάι Hojicha έχει μια σαφή, φωτεινη, κόκκινο-καφέ απόχρωση και μια γεύση καρυδιου.
Το τσαι  hojicha γίνεται μετα απο ελαφρο ψήσιμο των φυλλων τσαγιου sencha και Bancha  μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Το ψήσιμο δίνει στο τσάι καπνιστή γεύση και άρωμα. Είναι  εξαιρετικο για το βραδυ, καθώς είναι πολύ ελαφρύ και χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη.                                                                                              
Το Τσάι Hojicha περιέχει 67 τοις εκατό λιγότερη καφεΐνη από το κανονικο καφέ.        
Βασικά πλεονεκτήματα του τσαγιου. 


Το πράσινο τσάι περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά όπως οι πολυφαινόλες, τα φυσικά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Η καφεΐνη στο πράσινο τσάι είναι περίπου οι μισές από εκείνη του καφέ. Οι Πολυφαινόλες στο πράσινο τσάι συνδυάζονται με την καφεΐνη και απαλύνει τη δραστηριότητα της καφεΐνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου